Kännykkämaksaminen helpottuu – Suomalaispankkien omistama Automatia tuo markkinoille avoimen mobiilimaksujärjestelmän

16.11.2016

Otto-pankkiautomaatteja ylläpitävä Automatia tuo ensi keväänä markkinoille uuden avoimen mobiilimaksujärjestelmän. Uuden
Siirto-teknologian myötä pankit ja muut maksupalveluntarjoajat voivat tarjota palveluita, jotka mahdollistavat suomalaisille reaaliaikaisen rahansiirron kaupassa, verkkokaupassa ja ”kännykästä kännykkään” eri pankkien asiakkaiden välillä.

Uusi reaaliaikainen mobiilimaksu voi korvata käteisen käytön kuluttajien välillä sekä tuoda vaihtoehdon korttimaksamiselle kaupassa ja verkkokaupassa.
Useat maksupalveluntarjoajat aikovat tuoda Automatian kehittämään Siirto-järjestelmään perustuvat palvelunsa asiakkaiden käyttöön ensi vuonna. Ensimmäisessä aallossa maaliskuussa 2017 pankeista mukana ovat ilmoittaneet olevansa Nordea, OP, S-Pankki ja Aktia. Muista kauppiaille maksupalveluja tarjoavista yrityksistä mukaan ovat ilmoittautuneet Maksuturva, Nets sekä Paytrail. Myös muut pankit ja maksupalveluntarjoajat ovat ilmoittaneet kiinnostuksestaan Siirto-teknologiaa kohtaan.

”Siirto tuo suomalaiset maksupalvelut takaisin kehityksen kärkeen. Lompakon voi jättää kotiin, kun maksaminen siirtyy kännykkään. Siirto-maksut tulevat tilille heti, mikä varmasti kiinnostaa myös kauppiaita”, sanoo Jyri Marviala, Automatian asiakkuusjohtaja.

Ruotsissa vuonna 2012 käyttöön otettu useiden pankkien tarjoama Swish-mobiilimaksupalvelu vakiinnutti nopeasti asemansa: yli 60 % ruotsalaisista on käyttänyt Swishiä ja sillä siirretään kuukausittain jo noin 850 miljoonaa euroa (8 400 miljoonaa kruunua).

Suomessa pankit ja muut maksulaitokset voivat rakentaa omat sovelluksensa Siirto-teknologian päälle. Siirto on Suomessakin vuonna 2018 voimaan tulevan PSD2-direktiivin hengen mukaisesti avoin järjestelmä. Pankkien lisäksi myös muut maksupalveluntarjoajat, voivat ottaa sen käyttöön ja tarjota osana palveluitaan esimerkiksi verkkokaupalle.

”Siirto-teknologiassa parasta on, että se mahdollistaa yhteistyön erilaisten toimijoiden kanssa. Teknologian myötä pystymme tarjoamaan aivan uudenlaisia maksamisen tapoja”, sanoo Kristian Luoma, OP:n uusien palvelujen yksikön päällikkö.

”Haluamme tarjota maksupalvelut ihmisille helposti, nopeasti ja turvallisesti siellä, missä he ovat. Kauppa ja asiointi on siirtynyt yhä enemmän älypuhelimeen. Tämä asettaa maksamisen palveluille uusia vaatimuksia, joihin Siirto-palvelu vastaa”, sanoo Jussi Mekkonen, liiketoimintajohtaja Nordeasta.

Automatia Pankkiautomaatit Oy ylläpitää ja kehittää Otto-, OttoPlus- ja TalletusOtto-käteisautomaatteja. Automatian omistajia ovat tasakolmanneksin Suomen suurimmat pankit Nordea Pankki, OP Ryhmä ja Danske Bank.

 

Mediatiedote_20161116_Siirto.pdf

 

 

Lisätietoja antaa:
Automatia Pankkiautomaatit Oy
Asiakkuusjohtaja
Jyri Marviala
p. 050 566 4402

Kaikki uutiset